Team Vedisys,wielrennen,VWF,Dendermonde,Aalst,Ninove,Denderleeuw,Geraardsbergen
Zegestand 2015
53 overwinningen Klik HIER
Sponsors
Sponsors Team Vedisys

Op het wereldkampioenschap te Soumagne voor de vrije amateurs, voor velen het hoogtepunt van het wielerseizoen, boekte het team 2 wereldtitels in één klap. Dat is iets waarvan we nog niet hadden durven dromen…

Vader Ronny werd wereldkampioen in de categorie 50+, zijn zoon Stefaan in de categorie -40. Superlatieven komen te kort om deze prestatie te beschrijven.

2 van de 4 titels werden op naam geschreven van vader en zoon Paridaens, deel uitmakend van hetzelfde “Team Vedisys” en de VWF organisatie uit Oost-Vlaanderen!

In de  geschiedenis van de vrije bonden en in het bijzonder de VWF mag dit een unieke gebeurtenis genomed worden.

Geniet u ook van de filmbeelden. De lange helling was uitgelezen om het gebeuren in beeld te brengen. Onze kranige cameraman en zeventiger Roger Van Der Straeten was maar liefst 8 uur op de been om alles vast te leggen.

Verslag Categorie 50+ : Winnaar Ronny Paridaens (BEL – Team Vedisys).

Ronny Paridaens wint WK ICF 50+

Ronny Paridaens wint WK ICF 50+

Voor Ronny was dit het hoogtepunt waar hij het hele seizoen naar uitkeek, voor getraind en gepiekt had. Het parcours was op zijn maat gemaakt en was lastig, extreem lastig. Er was een helling te verteren van in totaal 2,1 km, met de eerste 900m voor de aankomst het steilste stuk. Voor Ronny moest het ook droog zijn en niet te koud, en dat was ook het geval. Aan de start ongeveer 130 renners. Een groot contingent Belgen van de VWF, WAOD, VWV,ECW maar ook delegaties uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Van in het begin van de wedstrijd ging lokaal favoriet Jean Michel Thimister in de aanval en bleef verder de hele wedstrijd op kop. Geleidelijk aan kwamen andere renners aansluiten tot een totaal van 7, met daarbij ook VWF-genoot Rudy Thomas. Ronny hield zich gedeisd in het peloton, spaarde zich en had de meeval dat de vluchters nooit meer dan 20-30 seconden uitliepen. Voor het ingaan van de voorlaatste ronde achtte Ronny het moment gekomen en trok vol door aan de voet van de helling. Voor het einde had hij reeds de vluchters beet. Ronny kon dan wat temporiseren tot voor het ingaan van laatste ronde. Daar ging na het steile stuk Thimister opnieuw in de aanval, Ronny schoof vlot mee, Rudy Thomas kwam nog iets later aansluiten. Rudy Thomas besefte dat als hij wou kans maken, hij alleen aan de laatste klim moest beginnen en demarreerde opnieuw. Ronny liet Thimister vervolgens het kopwerk doen, deze kon de kloof niet dichten maar hield ze toch op redelijke afstand. Aan de voet van de klim gekomen zat Ronny nog fris en zag Rudy Thomas kort voor zich uitrijden. Achteraf zouden we horen dat Rudy problemen had in de laatste bocht en kostbare tijd verloor. Ronny versnelde en zag dat Thimister zich gaf dadelijk gewonnen gaf. Hij trok vol door en kon de kloof overbruggen, Rudy Thomas passeren en solo finishen. Rudy Thomas en Thimister werden resp. 2de en 3de. Voor Ronny paste de puzzel vandaag perfect in mekaar, het parcours, het weer, de vorm en het wedstrijdverloop. Ook een prima prestatie voor de VWF met nummers 1 en 2. Eindigden ook nog kort van de VWF : John De Croock, Danny De Backer, en Joseph Devits (Team Vedisys). Resp. voorzitters van Team Vedisys, Chris, en de VWF, Guy waren reeds in euforie en daar kwam achteraf nog wat bij!

Verslag Categorie -40 : Winnaar Stefaan Paridaens (BEL – Team Vedisys)

Stefaan Paridaens wint WK ICF -40

Stefaan Paridaens wint WK ICF -40

Van Stefaan wisten we dat hij in bloedvorm zat. Hij won het weekend ervoor nog 2 wedstrijden op rij. We wisten dat Stefaan goed bergop kon rijden en dat hij langere afstanden aankon. Dat bewees hij reeds bij de elite zonder contract. Anderzijds mochten we verwachten dat de concurrentie zou groot zijn en het daarom geen eenvoudige zaak zou worden. Tom De Beer zat tevens in goede vorm en bewees zich ook al bergop. De -40 categorie kreeg maar liefst 13 ronden en beklimmingen voorgeschoteld met een totaal van 117 km. Meer dan 230 renners namen de start. Het werd snel duidelijk dat vluchters geen kans kregen.  Talloze pogingen werden gedaan maar alle snel teniet gedaan. Het was een kwestie van economisch te rijden en energie trachten op te sparen voor het einde. Frank Van Haverbeek zagen we lang meegaan tot hij op het laatste krampen kreeg en niet meer vooruitkwam. Tom en Stefaan gebruikten hun ervaring en bleven steeds attent vooraan fietsen. Het was dan pas bij het ingaan van de laatste ronde dat er zich een 15tal meldde midden op de helling met kleine boni, daarbij Tom De Beer. Stefaan kon nog met een grote inspanning voor het einde van de klim aansluiten.  Deze groep hield de voorsprong en begon aan de laatste klim en mocht voor de overwinning spurten. Onmiddelijk van in het begin werd er voluit gegaan. Tom De Beer ging redelijk mee maar had niet meer de frisheid om de koplopers te remonteren. Stefaan zat aan de voet eerder naar achter, was wat verrast en zag zich onmiddelijk op achterstand. Wat hij vervolgens uit zijn kuiten schudde moeten onwaarschijnlijk hoge wattages geweest zijn want  één voor één haalde hij de ganse groep in, en finishte zelf nog met lichte voorsprong. Tom werd nog mooi 9de. Alle familie en supporters waren door het dolle heen door dit ongelofelijke succes.

Verslag Categorie 40+ :

VWF kampioenen en supporters

VWF kampioenen en supporters

Comments are closed.

Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline