Zegestand 2015
53 overwinningen Klik HIER
Sponsors
Sponsors Team Vedisys

Archive for augustus, 2012

Peter Van Damme (4de), Andy De Backer (3de), Jarno Verhofstadt (1ste) te Asbeek

Peter Van Damme (4de), Andy De Backer (3de), Jarno Verhofstadt (1ste) te Asbeek

Rudy Van De Velde wint te Asbeek

Rudy Van De Velde wint te Asbeek

FILM CAT AC

FILM CAT DE

Francis De Ridder Kampioen Vlaams Brabant te Kapelle od Bos

Francis De Ridder Kampioen Vlaams Brabant te Kapelle od Bos

In de Cat D wordt de goede ontsnapping op touw gezet door Ronny Paridaens. Even later komt Francis De Ridder aansluiten, zodanig dat de kopgroep 5 man telt. In de achtergrond schuift Arie De Moor nog mee in een achtervolgende groep, met daarbij ook Rudy Thomas, eveneens titelkandidaat. Zij komen echter niet in de buurt van de koplopers. In de laatste ronde gaat Francis er nog alleen vandoor en finisht solo. Ronny Paridaens wordt 3de, Arie De Moor 6de. Francis verlengt zo zijn titel van kampioen Vlaams Brabant in de cat D.

In de Cat A is er een vroege ontsnapping met daarbij Andy De Backer en Peter Van Damme. Het peloton komt dichter, maar voor de aansluiting gaan Andy, Peter en Lode Van Impe er opnieuw vandoor. Zij blijven uit de klauwen van de achtervolgers. Aan de finish is Andy de snelste, Peter wordt 3de. Kevin Van Der Cruysse haalt nog zilver op het podium.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Jef Devits Provinciaal Kampioen te Zottegem

Jef Devits Provinciaal Kampioen te Zottegem

Te Zottegem wordt ons een mooi parcours voorgeschoteld. Maar liefst 10 km lang met vooral een stevige helling, en tevens brede banen. De zon is tevens van de partij en de temperaturen gaan richting 30 graden. Het wordt zweten en puffen voor diegenen die niet de beste benen hebben.

In de CAT E, staat Jef Devits er snel alleen voor. Ronny Paridaens treedt verplicht aan in de Cat D en Rudy Van De Velde rijdt net na de start lek. Jef schudt zoals vanouds van bij het begin van de wedstrijd aan de boom. Enkele ontsnappingen gaan niet door maar in 2de ronde kan hij een kloof slaan, samen met Frank Van Der Perren. Danny De Backer is de enige die nog komt aansluiten. Het trio bouwt een comfortabele voorsprong uit op het peloton. Jef is opnieuw de sterkste, hij heeft geen moeite met zijn medekompanen aan de finish en na Europees kampioen wordt hij ook knap Provinciaal kampioen Ovl.

Ronny Paridaens Provinciaal Kampioen. Arie De Moor Zilver.

Ronny Paridaens Provinciaal Kampioen. Arie De Moor Zilver.

Ronny Paridaens treedt aan in de Cat D. Hij is omringd door een sterk team met Arie De Moor, Christophe Brieau, Rene De Brucker en Francis De Ridder. Allen tonen ze zich verdienstelijk in de eerste helft van de wedstrijd maar de ontsnappingen gaan niet door. Wanneer Andre Aertgeers gaat, is het Ronny die attent volgt, tevens nog een ploegmaat van Andre. Dit is een gouden trio en droomscenario, want Ronny zit ideaal voor de winst in het kampioenschap met 2 Antwerpenaars erbij. In de achtergrond wordt prima afstoppingswerk verricht door onze ploeg en die van Andre. Het trio loopt dan ook stevig uit. Andre wint de wedstrijd (tevens zijn laatste bij de VWF want hij kondigt aan te stoppen met wielrennen). Ronny wordt 2de en provinciaal kampioen Ovl. Ronny moest bij zijn overgang naar de Cat D zijn Benelux trui achterlaten maar heeft nu dus snel een waardige vervanger. Arie De Moor heeft in de eindfase nog een voorsprong genomen op het peloton en wordt 4de, maar ook nog 2de voor het podium. Enkele valpartijen vinden ook plaats in deze wedstrijd. Christophe Brieau is bij de slachtoffers, maar in tegenstelling tot enkele mederenners, valt het nog mee.

Danny Saelens brons op Provinciaal kampioenschap CAT C

Danny Saelens brons op Provinciaal kampioenschap CAT C

In de Cat C, zien we Rudy en Gwen Van De Velde in een vroege vlucht. Het feest gaat echter niet door. Er vormt zicht daarna een kopgroep van een tiental renners met daarbij Danny Saelens. Deze slankt daarna nog af tot 5 man, npg steeds met Danny erbij. Ze blijven samen, en Danny wordt 3de en haalt zilver als tweede Oost Vlaming.

in de Cat A, zien we talrijke ontsnappingen, waarin onze teamgenoten zich niet onbetuigd laten. Zo zien we een tijd Andy De Backer voorop samen met David Motte, maar ook dit gaat niet door. In de laatste ronde rijden nog 2 man met lichte boni op kop. Alles komt nog samen, en een massapurt is op til. Kristof Muys wint met ruime voorsprong. Jarno Verhofstadt is nog knap 4de maar valt net buiten het podium. Een stevige pluim ook voor Kevin Van De Cruysse die berewerk doet in dienst van de ploeg.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E (huldiging zie FILM CAT D)

Peter Van Damme wint te Liedekerke

Peter Van Damme wint te Liedekerke

Francis De Ridder wint te Liedekerke

Francis De Ridder wint te Liedekerke

In de Cat D zagen we een vroege solo van Arie De Moor. Deze zong het 2 ronden uit met lichte voorsprong. Uiteindelijk werd hij ingelopen door een groepje met Jef Devits en Francis De Ridder. Francis De Ridder ging nog voor het ingaan van de laatste ronde solo. Hij kon het tot op de streep volhouden maar was zodanig over zijn theewater dat hij zijn handen niet meer in de lucht kon steken. Het duurde even om te bekomen na de wedstrijd. Ronny Paridaens, vandaag gepromoveerd naar cat D, werd 6de.
Rene De Brucker 10de.

Jef Devits werd 2de in de Cat E.

in de Cat C maakte een omvangrijke groep aansluiting met het A peloton. Op 4 ronden van het einde ontsnapt Willem Van Der Heyden en deze overbrugt de kloof naar de leiders van de A categorie. Een groepje met Stefaan Paridaens, Danny Saelens en Franky Verhulst gaat dan nog in de tegenaanval. Danny komt uiteindelijk net te kort op Willem Van Der Heyden en wordt 2de. Franky Verhulst werd 4de, Gwen Van De Velde in de groep erachter 9de.

In de Cat A kwam er vrij snel een kopgroep van 15 man voorop. Daarbij Peter Van Damme, Andy De Backer en nieuw toegetreden renner Kevin Van Den Cruyce. Vooraan wordt stevig tempo gemaakt. Op 4 ronden van het einde zet Andy De Backer een mooie solo op en houdt het anderhalve ronde vol. In de laatste ronde plaatst Peter Van Damme de goede demarrage, hij wordt nog gevolgd door Selleslagh, maar deze kan hij baas in de spurt. Andy wordt 6de, Kevin 9de.

FILMS : door samensmelting van de reeksen is er één film voor beide categorieën

CAT AC

CAT DE

Ronny Paridaens wint te Grimbergen

Ronny Paridaens wint te Grimbergen

In de Cat E voermt zich halverwege een kopgroep van 7 man. Daarbij onze 3 teamgenoten Ronny Paridaens, Jef Devits en Rudy Van De Velde. In de laatste ronde is het eerst Jef Devits die aan de boom schudt, daarny plaatst Ronny een goede demarrage. Hij wordt gevolgd door Danny De Backer. Beiden vinden nog aansluiting met het D peloton en in de spurt is Ronny de beste. Jef wordt 3de en Rudy Van De Velde 7de.

In de Cat D is Francis present in de kopgroep van 7. Rudy Thomas fietst in de laatste ronde nog een behoorlijke voorsprong bij elkaar en finisht solo. Francis wordt 3de. Arie De Moor is nog uit het peloton ontsnapt en wordt 8ste.
In de Cat C rijdt Danny Saelens 7 ronden op kop met Bruno Bruyere. Beiden komen broederlijk over de streep, Bruno Bruyere als eerste, Danny wordt tweede.
In de Cat A wordt Peter Van Damme 4de.

Woensdag was Jef Devits ook al winnaar te Malderen, waar hij de spurt won van het E peloton dat samenkwam met het D peloton.

Onze mannen hebben vandaag hun best gedaan te Moorsel. Helaas werden we niet beloond met een medaille alhoewel we er soms kort tegen waren.

Verslag CAT 50+

158 deelnemers aan de start. Onze sterkmaker Jef Devits vloog er de eerste ronde onmiddelijk in en vond steun bij Danny De Backer. Deze verstonden mekaar goed en hielden een stevig tempo aan. Hun voorsprong bleef echter onder de 30 seconden. Het was Franky Van Oyen die in het peloton de forcing voerde en het geheel terugbracht. Verder werden er enkel schijngevechten gevoerd. Ronny Paridaens zag in de laatste ronde een goed moment en kon solo een kloof slaan. Even leek winst in de maak, maar het was echter Andre Aertgeers die in dienst van zijn ploegmaten de kloof dichtte. Op de laatste helling kort voor de aankomst ging dan Patrick Jacobs snoeihard aan, Jef kon hem nog net bijbenen alsmede nog 3 anderen. Er was een kloof van 100m. Helaas werd er niet meer overgenomen en zo kon de voorwacht van het peloton terug aansluiten. In de spurt die volgde was Luc Van Roy de snelste. Jef werd nog 5de. Ronny, Christophe Brieau, die nog ultiem lek reed, en Rene De Brucker finishten nog in de top 10. Rudy Van De Velde werd 21ste.

Verslag 40+

Iets minder dan 200 renners aan de start. In tegenstelling met de 50+ werd er na enkele ronden een omvangrijke kopgroep van 32 man gevormd. Daarbij zaten ook Danny Saelens en Franky Verhulst. in de grote groep vooraan brak het meermaals en bleven op het einde nog 22 man over. Nog een kleine groep kon vanuit het peloton vooraan aansluiting maken, daarbij Pascal Raes. Naar de aankomst toe zette Franky nog een ultieme demarrage maar zag zijn concurrenten in het wiel. Danny Saelens moest de remmen dichtknijpen vanwege een renner die zijn bocht miste. Pascal Raes kon nog knap vanuit het peloton aansluiting maken en werd nog mooi 13de.

Verslag -40.

221 renners aan de start. Verrassing alom toen we in de eerste ronde een kopgroep van 6 zagen doorkomen met ruime voorsprong. Deze bleef zelfs de volgende ronden verder oplopen tot boven de minuut. In het peloton werden demarrages geplaatst, zoals ook van Peter Van Damme en Stefaan Paridaens, maar deze werden steeds teniet gedaan. In de laatste ronde begon de voorsprong van de kopgroep echter sterk te slinken tot onder de 30 seconden. Vooraan vielen nog 2 renners weg, uit de achtergrond kwamen nog 4 renners aansluiten. Deze 8 spurtten voor de zege en het was net als vorig jaar Sam Van Nuffelen die de snelste was. Andy De Backer zat kort daarachter in een achtervolgende groep en werd uiteindelijk nog knap 9de.

FILM -40

FILM 40+

FILM 50+

Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline