Zegestand 2015
53 overwinningen Klik HIER
Sponsors
Sponsors Team Vedisys

Archive for mei, 2012

Jarne wint in de Cat A in de spurt.

Andy De Backer wint te Affligem

Andy De Backer wint te Affligem

Andy De Backer en Peter Van Damme

Andy De Backer en Peter Van Damme

In de Cat A zien we snel Andy de Backer en Peter Van Damme in een ruime kopgroep. Het peloton is nooit ver en in de finale komen er nog meer renners aansluiten. Daarbij ook Stefaan Paridaens. De finale jump komt er van Peter Van Damme en Kristof Lauwereys. Later komen Andy en David Motte aansluten. Het zijn uiteindelijk Andy en Peter die de wedstrijd naar hun hand zetten en 1ste en 2de finishen. Stefaan wordt nog mooi 6de.

In de Cat C bleef alles, ondanks het selectieve parcours, gesloten tot de finish. Ronny Van De Vurst kon nog net een late aanvalspoging succesvol afronden. Danny Saelens werd 8ste.

in de Cat D vormde zich al snel een ruime kopgroep. Arie De Moor kon nog net aanhaken. Francis De Ridder, Rene De Brucker en Christophe Brieau verzeilden in de achtervolgende groepen, met versnippering alom. Een deel van de kopgroep maakte aansluiting met het C peloton en het was Andre Aertgeers die nog net met voorsprong kon finishen. Arie werd 7de.

in de E categorie zagen we snel Ronny Paridaens en Jef Devits in een kopgroep. Rudu Van de Velde zat in een tweede schuifje en de rest volgde al op ruime achterstand. in de voorhoede kwamen Ronny Paridaens en Danny De Backer voorop en het was deze laatste die vandaag het pleit won. Jef won de spurt voor de derde plaats.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT E

FILM CAT D : opgelet : koplopers maakten aansluiting met C peloton en zijn te zien in de film CAT C

Ronny Paridaens (midden) winnaar Cat E in Liedekerke

Ronny Paridaens (midden) winnaar Cat E in Liedekerke

In de Cat E gaat Ronny er onmiddelijk vandoor in de eerste ronde tijdens de beklimming van de ‘grot’. Later komen Jan Van Den Branden, Danny De Backer, en ploegmaat Jef Devits aansluiten. Er wordt goed rondgedraaid en het peleton komt niet meer terug. In de laatste beklimming gaat Ronny er opnieuw vandoor en kan nog met lichte voorsprong finishen voor Danny De Backer.

In de Cat D zijn Arie De Moor en Francis De Ridder mee in de kopgroep van 8. Arie is in vorm maar wordt in de finale buitenspel gezet. Hij finisht 5de, Francis 8ste.

in de CAt C werd het verassend een pelotonsspurt met als winnaar Bruno Bruyere. Danny Saelens werd 7de.

In de Cat A werd Peter Van Damme 7de.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Andy De Backer en Jarno Verhofstadt

Andy De Backer en Jarno Verhofstadt over de finish (Foto Rudy De Backer)

Andy De Backer, Jarno Verhofstadt en Peter Van Damme blij met de overwinning te Aalst

Andy De Backer, Jarno Verhofstadt en Peter Van Damme te Aalst

Een nieuw hoogtepunt voor het team werd er gevierd vandaag in de VWF wedstrijd te Aalst.

In de Cat A 3 man van het team aan de start met Andy De Backer, Jarno Verhofstadt en Peter Van Damme. Andy die zich in zijn sas voelde bij het zonnige weer was zeer bedrijvig in de aanval. Nog voor half koers plaatste hij een goede demarrage hierbij gevolg door ploegmaat Jarno. Andy en Jarno, sinds jaar en dag goede kameraden, verstaan mekaar goed en gaan er samen vol voor. In de achtergrond is Peter de spelbreker in de achtervolging. Vooraan pompen ze elkaar regelmatig de moed in en de voorsprong loopt uit tot boven de minuut. Beide solisten komen uiteindelijk broederlijk over de streep. Het is Andy die met de eer mag lopen en zijn eerste overwinning van het seizoen mag vieren. Een sterk nummer van dat mag onthouden worden!

Jef Devits was opnieuw oppermachtig in de Cat E. Jef was aan boord van de kopgroep van 5 en won de spurt met overtuiging. Rudy Van De Velde, die goed is gerecupereerd van zijn val enkele weken geleden, was tevens mee en werd 5de. Ronny Paridaens, net terug uit vakantie werd nog net 10de.

In de Cat C waagde Danny Saelens een alles of niet solo poging in de laatste kilometers. Doordat de spurt vroeg werd ingezet werd hij helaas op 300m van de streep ingelopen.

in de Cat D was Rene De Brucker mee in de goede vlucht van 8 en werd uiteindelijk 4de.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

Jef Devits (winnaar cat B,vooraan) en Christophe Brieau (achteraan) te Ghlin

Jef Devits (vooraan) en Christophe Brieau (achteraan) te Ghlin

Met dank aan Vanessa De Ridder voor de foto’s en de films.

FILM CAT A & B – Winnaar Jef Devits

FILM CAT D – Winnaar Francis De Ridder

Arie De Moor wint te Breendonk

Arie De Moor wint te Breendonk

3 maal aan het feest vandaag!

Arie de Moor was winnaar bij de VWF te Breendonk. Hij won er de spurt van een select groepje. Rene De Brucker was derde.
Jef Devits was winnaar bij de ACH te Ghlin. Christophe Brieau werd er 4de.
Francis De Ridder vierde er tevens zijn eerste overwinning van het seizoen, in de Cat C.

Franky Verhulst wint te Baasrode

Franky Verhulst wint te Baasrode

Franky had zeker zijn zinnen gezet op deze wedstrijd in zijn thuisgemeente Baasrode. De conditie ging de laatste weken in stijgende lijn dus dat beloofde al. Het was ploegmaat Danny die iets voor halfweg aanging, gevolgd door Ronny Van Der Vurst, dan Franky en Jan Moreels. Pascal Raes zette zich gepast in het wiel van enkele achtervolgers en het gat was geslagen. Er werd stevig doorgefietst en de voorsprong klom tot boven de minuut. Met 2 sterke pionnen vooraan kon het moeilijk mislopen en Franky lanceerde in de laatste ronde nog een goede demarrage en won knap voor eigen volk. De eerste overwinning van het seizoen en na enkele jaren stilgelegen te hebben deed zeker deugd.

Bij de Amicale Cycliste werd de traditionele klimkoers te Mont-Saint-Aubert gereden. Jef Devits, aantredend in de B categorie met heel wat jongere deelnemers (40+) maakte net als vorig jaar opnieuw korte metten met de concurrentie op zeer lastig parcours.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

Jef Devits te Sint Goriks Oudenhove

Jef Devits te Sint Goriks Oudenhove

Op Jef stond alweer geen maat te Sint Goriks Oudenhove in de Cat E. Reeds tijdens de eerste ronde trok hij er vanonder en niemand van de concurrentie was bekwaam om te volgen. Zijn voorsprong liep uit tot boven de minuut. In de achtergrond schoof Ronny Paridaens attent mee in een achtervolgende groep en werd uiteindelijk mooi 2de.

Jef maakte zondag te Moerzeke opnieuw deel uit van een kopgroep van 5. In de finale plaatste hij nog een demarrage en finishte opnieuw solo.

Terug zaterdag in Oudenhove.
In de Cat D waren Christophe Brieau en Francis De Ridder mee in de kopgroep van 5. Patrick Jacobs en Rudy Thomas zouden er in de eindfase nog vandoor gaan en finishten in deze volgorde. Francis en Christophe werden 3 en 4. Arie De Moor die in de beginfase de benen stilhield fietste het overblijvende peloton nog op afstand en werd 6de.

In de Cat C was Danny Saelens mee in de kopgroep van 5 en werd 4de.

In de Cat A werd de wedstrijd gedomineerd door Kristof Wielfaert en Dries Echelpoels die beiden het peloton op respectabele afstand hielden. Peter Van Damme kon toch nog de derde plek uit de brand slepen. Jarno Verhofstadt werd ook nog 5de.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Ronny Paridaens en Francis De Ridder waren vandaag naar Ostiches – Henegouwen getrokken om te starten bij de Amicale Cycliste cat C.
Het parcours er sterk bergop, een kolfje naar de hand van Ronny. Zij maken deel uit van een kopgroep van 12 die later naar 6 wordt herleid. Het is Michel Willems die een beslissende solo aanval opzet. Ronny kan er nog naar toe rijden en is de meester in de spurt. Francis is 2de in de achtervolgende groep en wordt 4de.

Belangrijkste uitslagen van de VWF in Oudegem :

Cat D : Rene De Brucker is 2de van het peloton na een kopgroep van 6 en wordt 8ste.
Cat C : Danny Saelens finisht als 2de net voor het peloton. Franky Verhulst is 2de van het peloton en wordt 4de.
Cat A : Jarno Verhofstadt maakt deel uit van de kopgroep van 9 en wordt 6de

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline