Zegestand 2015
53 overwinningen Klik HIER
Sponsors
Sponsors Team Vedisys

Archive for april, 2012

Danny Saelens wint te Hofstade

Danny Saelens wint te Hofstade

Het koersgebeuren werd vandaag overschaduwd door een zware val van ploegmaat Rudy Van De Velde in de Categorie E te Hofstade. Rudy ging uit de bocht en botste vol op een wagen. Op zondag werd een breuk in het schouderblad vastgesteld, echter na een nieuw onderzoek op maandag zou dit NIET het geval zijn, en zou het om schade op de spieren gaan. We wensen Rudy goede moed en een spoedig herstel.

De hoofdvogel was vandaag opnieuw voor Danny Saelens. Hij maakte deel uit van een vijfkoppige kopgroep in een uiteengeslagen deelnemersveld. Danny zag op het einde nog moeizaam werd overgenomen en waagde zijn kans in de laatste ronde. Hij finishte solo met lichte boni.

Andere uitslagen vandaag te Hofstade :
Jef Devits 4de in de Cat E
Rene De Bruecker en Christophe Brieau 4de en 5de in de Cat D

Uitslagen van de wedstrijd te Herzele (WAOD)
Ronny Paridaens : 3de in de Cat C
Arie De Moor : 2de in de Cat B
Peter Van Damme : 2de in de Cat A

VWF HOFSTADE FILM CAT A

VWF HOFSTADE FILM CAT C

VWF HOFSTADE FILM CAT D

WAOD HERZELE FILM CAT AB

Jef Devits wint te Dikkele

Jef Devits wint te Dikkele - foto Melissa De Ridder


Op het lange stuk kassei gaat Jef er de 2de ronde alleen vandoor. Hij had naar eigen zeggen weer ‘goede benen’ en zette een sterk nummer op. Hij zou de rest van de wedstrijd solo rijden en finishen. Francis De Ridder en Ronny Paridaens gingen in de achtervolging en werden nog 2de en derde. Een sterk nummer

FILM WAOD DIKKELE

FILMS VWF WIEZE

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

Arie De Moor wint te Beveren

Arie De Moor wint te Beveren

FILM CAT B :

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT EFG

Ronny Paridaens en Jef Devits te Steenhuize

Ronny Paridaens en Jef Devits te Steenhuize

In Steenhuize wordt traditioneel een selectief parcours voorgeschoteld. Vandaag kwamen daar nog aprilse grillen bij, en een temperatuur van rond de 10 graden. Elke reeks kreeg zowat een plensbui te verwerken.

In de Cat E gaat er eerst een drietal met Rudy Van De Velde erbij aan de haal. Jef Devits en Ronny Paridaens komen later aansluiten. Jef trekt op de helling nog eens stevig door en het is alleen Ronny Paridaens die nog kan volgen. Samen werken de ploegmaats de rest dan de wedstrijd af. Het is Ronny die vandaag de eer krijgt om zijn zegeteller op 2 te zetten.

In de Cat C zagen we Danny Saelens, Franky Verhulst en Pascal Raes in de kop van de wedstrijd, en in de finale in een grote kopgroep. Helaas werden Franky en Pascal in een valpartij betrokken. Gelukkig zonder veel erg, maar hun kansen waren verkeken. Danny finishte nog als 5de.

In de Cat A werd het een collectieve pechdag. Peter Van Damme was snel out door een valpartij. Gelukkig ook niet te erg. Jarno Verhofstadt reed lek en Andy De Backer raakte onderkoeld en staakte de wedstrijd.

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Peter Van Damme wint te Burst

Peter Van Damme wint te Burst

Jef Devits en Rudy Van De Velde te Burst

Jef Devits en Rudy Van De Velde te Burst

Zowaar een topdag voor het team te Burst.

In de Cat E gingen ploegmaats Jef Devits en Rudy Van De Velde in de tweede ronde in de aanval. Zij hielden een stevig tempo aan en hun voorsprong liep uiteindelijk op tot ong 1min30. Ronny Paridaens schoof mee in een achtervolgende groep. Jef en Rudy kwamen broederlijk over de streep, Jef niet onverdiend als eerste. Ronny finishte 8ste. Prachtige prestatie jongens!

In de Cat D werden de teerlingen opnieuw snel geworpen. Een zestal kwam de 2de ronde op kop, daarbij 2 renners van ons team : Arie De Moor en Rene De Brucker. Hun voorsprong groeide tot boven de minuut en zij zouden het laatste peloton C renners bijhalen. In de achtergrond verrichten Francis De Ridder en Christophe Brieau enig afstoppingswerk. Aan de finish bleek Patrick Jacobs uiteindelijk de sterkste, Arie finishte 3de en Rene 4de. Francis nog 7de.

In de Cat C was Danny Saelens mee in de kopgroep. Deze bleef tezamen tot de streep. Snelle man Frank Vagenende won met voorsprong. Danny werd mooi vierde.

In de Cat A kwam snel 4 man op kop, daarbij Peter Van Damme. Met een sterke inspanning kon Jarno Verhofstadt nog aansluiten. De voorsprong van de kopgroep bleef lang beperkt tot een 30 tal seconden op een tiental achtervolgers, met daarbij Andy De Backer die het rustig kon bekijken. Verder was het verbrokkeling alom. Naar het einde toe leep de voorsprong toch weer iets uit en werd er nog een man overboord gegooid. Er werden nog ontsnappingspogingen gedaan vooraan maar het zou toch een spurt worden. Jarno zette zich van ver op kop met Peter in het wiel en zette zich dan opzij. De rest kwam niet meer voorbij en zo kon Peter, net als Jarno, het zegegebaar maken. Andy De Backer werd nog 6de. Prachtig teamwork mannen!

FILM CAT A

FILM CAT C

FILM CAT D

FILM CAT E

Danny Saelens wint te Buggenhout

Danny Saelens wint te Buggenhout

In de Cat C talrijke uitvallen maar deze dragen nooit ver. In de laatste ronde, op enkele kilometers van de aankomst, liggen 4 man kort op kop, Danny gaat er nog naartoe en vangt op kop de spurt aan. Danny blijft het aanstormend peloton nog net voor en wint schitterend!

In de Cat E werd Jef Devits 2de.

Filmpjes C & D onder. Wegens afwezigheid van onze vaste cameraman Roger, slechts beperkte beelden. Morgen te Burst is hij er weer bij.

FILM CAT C

FILM CAT D

Joseph Devits wint in Sint-Katarina-Lombeek

Joseph Devits wint in Sint-Katarina-LombeekSprint jarno Verhofstadt in Sint-Katharina-Lombeek

Sprint jarno Verhofstadt in Sint-Katharina-Lombeek


Sint-Katharina-Lombeek. Tweede rit van de Gedit-trofee vandaag, waar we met een iet wat gehavende ploeg -2 zieken – aan de start kwamen.

In de E-reeks stond er andermaal geen maat op Joseph Devits die al van bij de start alle registers open trok en solo op pad ging. In de derde ronde kreeg hij het gezelschap van Jan Van Den Brande en Eddy Mertens. De man in supervorm – maar wanneer is die het niet – Joseph, won makkelijk voor Jan en Eddy. Ronny Paridaens nam gemakkelijk de maat van Patrick Mettepenningen met wie hij op 3 ronden van het einde uit het peloton was weggereden. Rudy Van De Velde vervolledigde het ploegsucces door als zesde over de meet te bollen, en dat met gehavende rug. Proficiat Rudy!

“Wat Joseph kan, kan ik ook” moet Danny Saelens hebben gedacht bij de start van de C-reeks toen hij er van in de start een ferme snok aan gaf. Enkel Willem Van Der Heyden, Alain Bogaert, en Eddy Merckx waren zo alert om direct mee te schuiven. Ondertussen waren de hemelsluizen komen open te staan en werd het een koerslang vechten tegen de koude en de wind. Danny kon zijn sprint van Haaltert niet herhalen en werd tweede na Willem Van Der Heyden. Niet het eerste en ook niet het laatste duel tussen die twee, me dunkt. Van het trio achtervolgers werd Pascal Raes verdienstelijk tweede en dus zesde in de rituitslag.

In de D-reeks waren de vroege vluchters van dienst Luc Van Roy, Patrick Jacobs, Daniel Van Der Mieren, Dirk Van Hove en Belgisch kampioen Henri Hermans. Onze Christophe Brieau had het gevaar op tijd geroken en vlamde er in één ruk naartoe. Christophe zou in de sprint vierde worden na Van Roy, Jacobs en Van Der Mieren die met een kleine voorsprong finishten. Een achtervolgend groepje, met daarin een hard werkende Francis de Ridder bleef de hele koers op ongeveer 20 seconden hangen, maar kon de kloof niet dichten. Francis won de sprint om de zevende plaats.

Ook in de A-reeks was er een Van-Eyck-boy van in de start actief: Jarno Verhofstadt trok onmiddellijk door en duldde enkel Steven Bogaert in zijn wiel. Beiden zouden de hele koers op kop rijden. Toen de renners in de tweede ronde ook nog eens een ferme stortvlaag over zich kregen gaf de helft van het peloton er de brui aan. Onder de moedige doorzetters: Peter Van Damme (4de) en Andy De Backer (8ste). Of de sprint met twee al dan niet reglementair verliep moet u zelf maar beoordelen op het filmpje of foto. Feit is dat Jarno spijtig genoeg het onderspit moest delven.

Knappe prestatie van de ploeg!

Film CAT A:

Film CAT C:

Film CAT D:

Film CAT E:

VWF Cat E Baasrode 7 april 2012 Overwinning Joseph Devits

Foto Rita ThienpondtVWF Cat E Baasrode 7 april 2012 Overwinning Joseph Devits

Foto Rita ThienpondtDanny Saelens en Bruno Bruyere

Danny Saelens en Bruno Bruyere

Het hoeft niet altijd bergop te gaan om een koers beenhard te maken. Een stevige noordwester en een bochtig parcours kunnen een peloton óók in stukken rijgen.

In de E categorie duldde onze ploegmakker Joseph Devits na vijftien minuten koers enkel Norbert Van Nuffel nog in zijn zog. Samen zouden zij de rest van wedstrijd afwerken. Met ruime voorsprong boekte Joseph zijn 6de overwinning van het seizoen. Helaas zijn hier geen beelden van omdat niemand Roger, onze trouwe cameraman, op de hoogte had gebracht van het gewijzigde start uur. De man van de regelmaat, Rudy Van De Velde, pakt zijn zoveelste top tien plaats.

In de D-categorie blies de noordwester het peloton in verschillende stukken. Wie vooraan startte had de goede keuze gemaakt; achteraan was het moord en brand schreeuwen om er op het boordje niet te worden afgekletst. Daniël Van Der Mieren en Patrick Verdonck ontsnapten in de laatste ronde nog uit de eerste groep om in die volgorde ook over de meet te komen. René en Christophe eindigden in de derde groep.

In wat misschien wel de spannendste categorie van de VWF mag genoemd worden, de C-categorie, brokkelde het peloton achteraan wel ronde na ronde af, maar aan de voorkant bleef alles muurdicht, ondanks het slopingswerk van de tenoren. Enkel Danny Saelens en Bruno Bruyère slaagden er in om bij het ingaan van de laatste ronde een gaatje te vinden om er van onder te muizen. Danny kon zijn verrassende sprint van Haaltert niet herhalen en werd door Bruno geklopt. Franky Verhulst probeerde de laatste kilometer in een alles-of-niets-poging de sprinters te verschalken maar zag dezen in de laatste meters over zich heen vlammen. Enkel Willem Van Der Heyden fietste tussen de groep en de 2 koplopers over de meet.

In de A-categorie was het uitkijken naar onze Jarno Verhofstadt die maar al te graag zijn zegegebaar van vorig jaar wou overdoen. En het duurde welgeteld één ronde of de sterke Dries Echelpoels, diens ploegmaat Kristof Muys, Piet Froyen en onze Jarno waren er van onder. Pech voor Jarno die halfweg koers met een lekke band kreeg af te rekenen; pech ook voor de toeschouwers die daarmee een spannend duel Verhofstadt / Echelpoels – Muys moesten missen. De rappe Muys rondde logischerwijs het ploegspel af met een zege.

FILM A :

FILM C :

FILM D :

VWF Malderen 31 maart 2012

VWF Malderen 31 maart 2012

Het moet van het openingsweekend geleden zijn dat onze ploeg geen zegegebaar kon maken in één van de VWF reeksen. Dat het er in Malderen niet inzat, had dan ook meer met pech te maken dan met onkunde.

In de C-reeks kwam Danny Saelens ongelukkig ten val net toen hij samen met Frank Vagenende de aansluiting maakte met de kopgroep. Vanuit Smeerebbe Vloerzegem sijpelen intussen de berichten binnen dat hij gelukkig heeft hij niets gebroken en wij wensen Danny veel beterschap en een vlug herstel van de schaafwonden op schouder en been toe. Gwen nam dan maar het kopmanschap over en besloot de wedstrijd met een mooie 10de plaats.

In de A-reeks was de pech zo niet nog groter, dan toch veel degoutanter. Een wansmakelijke grappenmaker gooide in de laatste ronde op 2 verschillende plaatsen punaises op het parcours. Tientallen renners reden lek en overschreden de meet met één of meer punaises in hun wiel. Eén van de slachtoffers was onze Andy De Backer, die halfweg koers de aansluiting maakte met een ruime kopgroep. Ook Peter van Damme, die in het begin van de wedstrijd de koers probeerde zwaar te maken kwam over de meet met 2 punaises in het wiel.

In de D-categorie koos de man in vorm, Herman Proost, al van in de eerste ronde het hazenpad met enkele metgezellen (Willy Van Herreweghe, Gert Bijl en Hans Van Nieuwenhuyse) in het wiel. Rudy Thomas, Arie De Moor en John De Croock roken het gevaar en reden naar de leiders toe zodat een kopgroep van een zevental renners zich vormde. Voor Herman en Rudy ging het nog niet snel genoeg en zij lieten hun gezellen in de steek op een drietal ronden van de finish. Herman Proost nam voor de tweede week op rij de bloemen mee naar Herentals. René De Bruycker eindigde knap op de 10de plaats.

In de E-categorie tenslotte verloor Joseph De Vidts nipt van John Van Den Brande, het duo dat de hele wedstrijd opnieuw beheerste. Rudy Van De Velde en Roger Schoeppe rondden de collectief sterke prestatie van het Van Eyck Cycling team mooi af met een top tien plaats.

FILM A :

FILM C:

FILM D :

FILM E:

Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline