Zegestand 2015
53 overwinningen Klik HIER
Sponsors
Sponsors Team Vedisys

Archive for april, 2010

Bij de Cat D ontsnapte vrij snel een kopgroep van 4 met daarbij Jef Devits. Zij kregen aansluiting bij het peloton van de Cat C. Het D peloton kreeg echter kort nadien eveneens aansluiting. het werd dan een gevaarlijke bedoening met de grote groep op het korte parcours met enkele chicanes, vluchtheuvels en versmallingen. Arie De Moor, gestart bij de C categorie, werd daar het slachtoffer van en stond aan de kant. Hij reed nog snel naar de WAOD in Heusden en werd daar nog 6de. In de spurt, zette Joseph Devits van ver aan met Roger Schouppe in het wiel, ten einde deze te lanceren, maar Roger verloor helaas het wiel in het gewoel. Jef werd 2de, Roger 6de en Rudy Van De Velde 8ste.

In de A reeks zagen we Stefaan, die niet de benen had van vorige week, maar zich niettemin toch kon handhaven in de kopgroep en 8ste werd.

In de B reeks miste Tom De Beer de goede ontsnapping, hij kon toch nog in een tweede groep eindigen als 10de.

Jef Devits wint te Buggenhout

Jef Devits wint te Buggenhout

Mooi weertje in Buggenhout en een snel parcours, vlak, brede wegen, lange rechte stukken. Het werd snel duidelijk dat een ontsnapping niet evident was. Talrijke pogingen droegen nooit ver. Bij het ingaan van de laatste ronde, wou Jef de massasprint ontlopen en sprong naar enkele renners die een kleine voorsprong haden op het peloton. Het werd erop en erover, want Jef trok fors door. De eerste kilometers gaf hij serieus gas en kon een kloof van zo’n 300 m slaan. Een Fivez renner zette zich op kop van het peloton om tempo te maken. Rudy en Chris nestelden zich in het wiel om af te stoppen. De laatste kilometer naderde het peloton nog maar Jef bleef buiten schot. Een sterk nummer en weeral een mooie overwinning op het palmares. Volgend weekend zullen we Jef mogen bewonderen in een nieuwe WK uitrusting.

In de C categorie was Hans Coignau als enkeling aan de start. Het eindigde er tevens op een massaspurt. Daar werd Hans knap 5de.

FILMS : Camera Roger Van Der Straeten

FILM CAT D

FILM CAT B

FILM CAT C

FILM CAT A

Het werd een dubbelslag dit weekend, na Rudy Van De Velde gisteren te Steenhuize, zie bericht hieronder, nu vandaag te Burst Stefaan Paridaens in de hoofdrol onder een mooie lentezon. Het was pas de derde wedstrijd van Stefaan, die niettemin de laatste weken enkele stevige trainingen inlaste, met o.a. Boval en dus niet onvoorbereid aan de start kwam. Het was Stefaan die onmiddelijk van het begin van de wedstrijd de kat de bel aanbond samen met ploegmaat Frank Van Haverbeek. Uiteindelijk kwam een kopgroep van 11 man tot stand. In de eindfase van de wedstrijd bleven daar nog 4 man van over : Stefaan, Willem Vanderheyden, Kevin Van De Keer en Jurgen Diependaele. Na enkele pogingen van de medevluchters kon Stefaan de goede versnelling plaatsen in de laatste ronde en solo stand houden tot op de streep. Hiermee brengen we onze zegestand op 6.

In de D-reeks was bijna opnieuw een overwinning voor Rudy Van De Velde in de maak. In de laatste 3 ronden was deze vooruit met een drietal. De voorsprong was achter niet groot en slinkte beetje bij beetje. Joseph Devits was weer outstanding en verdiende vandaag een pluim als teamplayer door alle tegenaanvallen te counteren. Door enkele ultieme versnellingen van het peloton werd de groep van Rudy nog bijgehaald in de laatste kilometer. Nog niets verloren want Joseph en Roger Schouppe vatten de laatste bocht aan in koppositie, het is helaas Frank Suys die hun met een slinks maneuver de pas afsnijdt en kostbare meters doet verliezen, en daardoor de overwinning nog afsnoept.  Joseph wordt 2de, Roger 3de, Rudy nog mooi 8ste.

In de B-reeks was Peter Van Haverbeek onze enige vertegenwoordiger, maar sloeg erin om op het einde van de wedstrijd mee te zijn met de goede ontsnapping, helaas reed hij lek en moest de wedstrijd staken.

BEKIJK ALLE FILMS BURST – STEENHUIZE OP YOURTUBE – KLIK HIER

Rudy schafte zich deze week nog in allerijl een nieuw fietsframe aan bij sponsor Van Eyck. Zijn nieuw frame bracht hem alleszins geluk want hij mocht vandaag opnieuw de zegebloemen in ontvangst nemen, reeds voor de 2de maal dit seizoen. Het bleef in de D wedstrijd lang tesamen. Joseph Devits schudde meermaals aan de boom maar werd druk geviseerd. In de laatste ronde zag Rudy een goed moment en zette zich door met één medevluchter. In de achtervolging werd vooral naar Joseph gekeken, die de benen stil hield. Rudy kon hierdoor de nodige voorsprong nemen en kon in de aankomstlijn gemakkelijk de maat nemen van zijn medevluchter. Joseph won dan nog de spurt van het peloton en werd derde.

VWF Steenhuize : Rudy Van De Velde boekt 2de overwinning

VWF Steenhuize : Rudy Van De Velde boekt 2de overwinning

Arie De Moor houdt van de parcoursen in Henegouwen bij de Amicale Cycliste De Hainaut, kortweg ACH. Vandaag boekt hij daar zijn eerste overwinning in de cat C. Het is tevens de 4de voor het team. In deze wedstrijd reed ook teamgenoot Joseph Devits. Arie en Joseph konden na 5 ronden een beslissing forceren en een kopgroep van 5 tot stand brengen. Joseph probeerde meermaals te weg te geraken terwijl Arie de benen stil hield. Dat plan lukte echter niet. Arie rekende dan op zijn spurt en goed gepositioneerd kon hij het afmaken.

Zaterdag te Lessen waren ze er bij de ACH ook al enkele mannen aan het werk te Lessen. Willy De Boitselier werd er 5de Joseph Devits 6de in de cat C.
Zaterdag Te Baasrode (VWF) werden in de B-reeks Nico De Schepper en Tom De Beer, resp. 4de en 8ste. Roger Schouppe werd 6de in de D-reeks.

Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
Sponsors
Sponsors Team Vedisys
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline